POPPICE TIPSAR!

TIPS FÖR EFFEKTIVA MÖTEN! Hur gör man möten effektiva? Effektiva möten är ofta (alltid?) roligare möten! Det kan vara svårt men som med allt annat så krävs det fokus, träning och kontinuitet! Det finns några snabba tips för att bli effektiva som vi gärna delar med oss av: Skicka ut en skriftlig agenda i god […]

April 11, 2017

TIPS FÖR EFFEKTIVA MÖTEN!

Hur gör man möten effektiva? Effektiva möten är ofta (alltid?) roligare möten!

Det kan vara svårt men som med allt annat så krävs det fokus, träning och kontinuitet! Det finns några snabba tips för att bli effektiva som vi gärna delar med oss av:

 1. Skicka ut en skriftlig agenda i god tid innan mötet så deltagare har möjlighet att komma förberedda.
 2. Se till att ”rätt” personer är inbjudna och har tackat ja. Ett möte där beslut skall tas utan att en beslutsfattare finns på plats är exempelvis inte effektivt.
 3. Hantera mötet aktivt med hjälp av klockan!
 4. Använd en parkeringsplats för bra idéer som uppkommer i mötet men som inte hör till det aktuella ämnet. Följ upp på dessa punkter vid ett senare tillfälle.
 5. Förankra viktiga idéer och beslutspunkter hos mötesdeltagare innan mötet.
 6. För anteckningar med penna i en snygg anteckningsbok. Du blir mer fokuserad och andra deltagare ser att du faktiskt deltar i mötet (och inte kollar av mail i din telefon..)
 7. Följ upp på viktiga punkter i ett möte, gärna samma dag men senast dagen efter! Det räcker med ett snabbt telefonsamtal eller ett email och du kommer göra ett kanonbra intryck på de andra deltagarna.

Med små enkla taktiker som dessa blir möten effektiva, både kortare i tid och mer givande för alla deltagare.

På Poppice gillar vi effektiva möten i fina och inspirerande mötesrum. Hos oss hittar, jämför och bokar du ditt nästa mötesrum och får bekräftelse direkt i siten. Vi finns både i Stockholm och Göteborg och har det absolut vassaste utbudet. Prova oss!


SPEED!

Vi rivstartar den här veckan med att visa flexibla kontorslösningar för några av Poppice kunder! Syftet med Poppice marknadsplats för arbetsplatser och kontor är att föra samman köpare och säljare och underlätta i jakten på ett nytt kontor. Vissa behov är dock lite mer komplicerade än andra och inte sällan vill man titta på flera […]

January 30, 2017

Vi rivstartar den här veckan med att visa flexibla kontorslösningar för några av Poppice kunder! Syftet med Poppice marknadsplats för arbetsplatser och kontor är att föra samman köpare och säljare och underlätta i jakten på ett nytt kontor. Vissa behov är dock lite mer komplicerade än andra och inte sällan vill man titta på flera olika lösningar innan man bestämmer sig.

Är ni det lite större företaget med det speciella behovet har vi lanserat tjänsten “POPPICE at your service!” där vi skräddarsyr lösningar. Vi hoppas att inom kort kunna presentera den första resan där vi hjälpt en av våra kunder till sitt nya kontor i Stockholm. Vill du veta mer skicka ett mail till vår VD daniel@poppice.com.

Under förra veckan pratade Telia flexibla arbetsplatser på sin blogg Bättre affärer. Kul tycker vi och extra roligt att Poppice omnämns! Telia som för övrigt bygger en intressant tjänst nu med sin App market lösning där man samlat en rad smarta tjänster i en app på din smart phone.

Den här veckan besöker vi Kairos futures och Palorials event Morgondagens arbete och arbetsplats som arrangeras på en av Poppice nyanslutna anläggningar GT30.

Vi hörs snart igen!

Poppice-teamet


GENERATION C

Vi på Poppice gillar när det händer saker! Har ni koll på vilka Generation C är? Det har pratats länge nu om Millenials som den nya stora generationen som vällt in på marknaden och i vissa avseenden ställt den på huvudet, inte minst i fråga om att driva digitaliseringen framåt. De är keena early adopters […]

October 31, 2016

Vi på Poppice gillar när det händer saker! Har ni koll på vilka Generation C är?

Det har pratats länge nu om Millenials som den nya stora generationen som vällt in på marknaden och i vissa avseenden ställt den på huvudet, inte minst i fråga om att driva digitaliseringen framåt. De är keena early adopters och är inte rädda för att använda teknologi. Adweek låter oss veta att Millenials kollar mobilen i genomsnitt 43 gånger per dag, 41% använder sociala medier för att recensera en vara eller tjänst de köpt och 55% tror att den egna privatekonomin kommer förbättras det närmsta året.

Så vad är då Generation C? Brian Solis definierade det redan 2012 som the Connected Consumer. Poängen här är att teknologi integreras i vardagen och driver den digitala utvecklingen framåt, oavsett vilken ålder individen har. Andra definierar ”C” som collaboration, community och computerized – eller kanske betyder det bara connected? Den eminente social media gurun Ryan Holmes (Hootsuite) skrev om detta nyligen. Vad tycker du?

Vi på Poppice undrar hur Generation C tänker kring flexibla mötesplatser och arbetsplatser. Vi tror att Poppice är ett bra verktyg som passar in i morgondagens sätt att arbeta. Sök, jämför pris och boka din arbetsplats direkt hos Poppice – enkelt, prisvärt och digitalt.


Kan du räkna mellan 1-20? Bra!

Att välja rätt rum kan ibland upplevas svårt och besvärligt… För att försöka förenkla det hela har vi på Poppice delat in rummen i kategorier. Här får du en närmre förklaring på vad du faktiskt blir lovad när du bokar respektive rumstyp. För det första finns bara professionella anläggningar listade hos Poppice när du betalar […]

March 15, 2016

Att välja rätt rum kan ibland upplevas svårt och besvärligt… För att försöka förenkla det hela har vi på Poppice delat in rummen i kategorier. Här får du en närmre förklaring på vad du faktiskt blir lovad när du bokar respektive rumstyp.

För det första finns bara professionella anläggningar listade hos Poppice när du betalar för ditt rum eller arbetsplats. Professionell anläggning = bemannad anläggning. Detta för att vi ska vara säkra på att det finns personal på plats som tar emot dig, pysslar om dig under dagen och som sköter markservicen helt enkelt. Du ska kunna fokusera på ditt!

Utifrån de olika kategorierna: XS, S, M & L  blir du garanterad ett rum på X antal kvadratmeter som minimum och med stolar som räcker för maxantalet i de olika kategorierna. Du kan alltså bli uppgraderad till ett större rum utan kostnad men aldrig bli flyttad till ett mindre rum. Antalet personer är beräknat på att ni ska kunna sitta i styrelsesittning eller U-bord.

När du bokar..

 • XS är ni 2-4 personer och garanterade minst 6 kvm.
 • S är ni 5-8 personer och garanterade minst 14 kvm.
 • M är ni 9-12 personer och garanterade minst 20 kvm.
 • L är ni 13-20 personer och garanterade minst 28 kvm.

 

Det svåraste med att boka rum är alltså att räkna antalet deltagare! Enkelt va?

 

Rum_medium


Onlineskolan: första upplagan i samarbete med Annemarie Gubanski

Välkommen till nylanserade Onlineskolan! Här lär du dig att sälja dina tomma möteslokaler på nätet. Varje upplaga av Onlineskolan kommer ske i samarbete med olika personligheter i branschen som ger sina tips och idéer kring försäljning online. Glöm inte att anmäla dig, nu kör vi! Annemarie Gubaniski är revenue management expert och grundare av Taktikon. Annemarie är ett […]

February 26, 2016

Header till onlineskolan_liten

Välkommen till nylanserade Onlineskolan! Här lär du dig att sälja dina tomma möteslokaler på nätet. Varje upplaga av Onlineskolan kommer ske i samarbete med olika personligheter i branschen som ger sina tips och idéer kring försäljning online. Glöm inte att anmäla dig, nu kör vi!

Annemarie Gubaniski är revenue management expert och grundare av Taktikon. Annemarie är ett välkänt namn inom branschen och har lång erfarenhet av att hjälpa hotell- och konferensanläggningar med synsätt och verktyg inom revenue management.

Här är Annemaries första tips för att lyckas med försäljningen online.

1. Våga!
Som alltid när det kommer nya kanaler och möjliga vägar till försäljning är det viktigt att våga. Våga prova dig fram för att se vad som händer. Våga bli din egen revenue manager och prissätt utifrån din beläggning. Sätt en standard för de kommande två månaderna men var inte rädd för att gå in och ändra om du ser att du har en lugn vecka, dag eller förmiddag framför dig då du vill fylla dina rum.

2. Var inte rädd att visa dina priser!
Konferenspriserna blir allt mer öppna. Utvecklingen går att jämföra med den på hotellsidan där priserna ändrats från att vara dolda till att idag vara helt publika. Där har både anläggningar och gäster vant sig att jämföra priser, läge och kvalité. Du får nu en chans att jämföra dig med dina konkurrenter! I likhet med alla produkter som säljs på kanaler där kunden har möjlighet att jämföra, har du som anläggning nu en möjlighet att sticka ut. Marknadsför din anläggning korrekt, beskriv din anläggning på ett mer säljande sätt och se till att du har bra bilder som stödjer dina produkter.

3. Ökad synlighet ger ökade dina chanser
I likhet med branscherna med hotell, flyg och tåg kan du använda olika distributionskanaler för att öka synlighet. Fler distributionskanaler ger möjlighet att sälja till fler kunder som alltså kan leda till fler affärer och det, i sin tur kan ge mer pengar. Tänk på att det även är mycket viktigt att inte sälja ett specifikt rum, så att ni inte låser en specifik lokal. Det är viktigt med flexibilitet så att ni kan se till att ni optimerar tillgänglighet på bästa möjliga sätt.

Lycka till!
/Annemarie Gubanski och gänget på Poppice

 

Anmälan till Onlineskolan

För fler tips och idéer kring försäljning på nätet och utförligare texten, anmäl dig till Onlineskolan här! Onlineskolan är gratis och webbaserad. Håll utkik i mejlboxen efter nästa upplaga!

 

 


Veckans pop-up office!

    Passa på att boka ditt nästa möte på Summit Tidningshuset till pangpris! Erbjudandet gäller till den 4 mars. Klicka här för att boka!  

February 23, 2016

 

Erbjudande Tidningshuset

 

Passa på att boka ditt nästa möte på Summit Tidningshuset till pangpris!
Erbjudandet gäller till den 4 mars.

Klicka här för att boka!

 


Vår tävling om en dag på Yasuragi SPA är nu avslutad. Vinnaren äääär… *trumvirvel*

… Hans Prevander! Stort grattis till dig och de lyckliga personerna som du väljer att bjuda med dig till en härlig dag på Yasuragi med SPA och middag! Vi vill också rikta ett stort tack till alla er andra som varit med och tävlat, håll utkik på vår Facebooksida för fler tävlingar framöver. Vi lovar […]

February 16, 2016

… Hans Prevander! Stort grattis till dig och de lyckliga personerna som du väljer att bjuda med dig till en härlig dag på Yasuragi med SPA och middag!

Vi vill också rikta ett stort tack till alla er andra som varit med och tävlat, håll utkik på vår Facebooksida för fler tävlingar framöver. Vi lovar att hålla tummarna extra hårt för er då!

Grattis Hans


5 tips för kreativa möten

Ha koll på vad ett kreativt möte är för något Alla mötesdeltagare behöver inför ett kreativt möte målbildenför mötet​; ett kreativt möte syftar till att skapa någonting nytt som innan mötet inte existerade. Var tydlig med det innan så att alla mötesdeltagare är inställda och förberedda för detta.​ Slopa dagordningen Att ha en agenda kan […]

December 9, 2015
 1. Ha koll på vad ett kreativt möte är för något
  Alla mötesdeltagare behöver inför ett kreativt möte målbildenför mötet​; ett kreativt möte syftar till att skapa någonting nytt som innan mötet inte existerade. Var tydlig med det innan så att alla mötesdeltagare är inställda och förberedda för detta.​
 2. Slopa dagordningen
  Att ha en agenda kan vid vissa möten vara till stor hjälp för att upprätt​hålla​ struktur – men vid kreativa möten kan agendan sätta käppar i hjulet för kreativiteten. Ersätt dagordningen med ett mål​, det gäller att inte tappa fokus bara för att ni slopar agendan​.​
 3. Ju fler intryck desto bättre
  Var inte rädda för att pausa och lämna mötesrummet för att få nya ​sinnesintryck. Promenera runt lite, prata med någon utanför den kreativa gruppen och fundera på något annat en liten stund. Idétorka är bara någonting tillfälligt!
 4. Använd verktyg
  Post-it blir aldrig omoderna? Lika genialt som enkelt för att visualisera era tankar. Alla idéer är bra till en början, skriv ner allting för att sedan kassera på slutet av mötet. En tanke hos en deltagare föder alltid en ny tanke hos en annan.
 5. Lås inte fast er vid en idé
  Ett kreativt möte måste inte landa i en idé eller en lösning utan en mångfald av lösningar är att föredra. Passa på att dra nytta av det kreativa teamet på plats och vänta med finslip och detaljplanering.

Det är dags för smartare kontor!

I veckan länkade vi till Travel News artikel om Amadeus Scandinavias nya, smartare, aktivitetsbaserade kontor. Trots att de nya lokalerna är 40 procent mindre än de gamla upplever Amadeus att kontoret känns större – och bättre. Allt tack vare smartare planering! I Stockholm finns ungefär 11 miljoner kvadratmeter kontorsyta. Det kan låta mycket men endast 5 % […]

November 27, 2015

I veckan länkade vi till Travel News artikel om Amadeus Scandinavias nya, smartare, aktivitetsbaserade kontor. Trots att de nya lokalerna är 40 procent mindre än de gamla upplever Amadeus att kontoret känns större – och bättre. Allt tack vare smartare planering!

I Stockholm finns ungefär 11 miljoner kvadratmeter kontorsyta. Det kan låta mycket men endast 5 % av lokalerna står utan hyresgäst och det gör att konkurrensen om lokaler i city är stenhård. Priset per kvadratmeter pressas upp och ligger numera på över 5000 kr/år. Trots att vi betalar extra för varje kvadratmeter utnyttjar vi inte lokalerna fullt ut utan låter stora delar av kontoret stå tomma under stora delar av dagen, till exempel mötesrum.  På torsdag morgon är ni många som slåss om samma mötesrum men på fredag eftermiddag, lovdagar, och i semestertider ekar lokalerna tomma.

Ett alternativ för att spara pengar är att flytta kontoret utanför stan, ett annat är att likt Amadeus planera ytorna smartare. Här kommer ett litet räkneexempel: Säg att ni har tre stycken konferensrum av vad vi skulle kategorisera som ett smallrum, det vill säga ett rum på minst 14 kvadratmeter där 5-8 personer får plats. Dessa rum kostar tillsammans ert företag strax över 210 000 kronor per år. Hur mycket pengar skulle ert företag spara på att ha färre egna mötesrum och i stället hyra externa konferensrum vid behov?


Mer om den växande mötesindustrin

Igår länkade vi till Travel News artikel om den växande mötesindustrin och undersökningen som ligger till grund för artikeln är American Express: 2016 Global Meetings and Events Forecast. Den har vi så klart kikat lite närmre på! Till skillnad från tidigare år visar undersökningen att mötesindustrins tillväxt är global och inte regional. Just i Europa är […]

November 20, 2015

Igår länkade vi till Travel News artikel om den växande mötesindustrin och undersökningen som ligger till grund för artikeln är American Express: 2016 Global Meetings and Events Forecast. Den har vi så klart kikat lite närmre på!

Till skillnad från tidigare år visar undersökningen att mötesindustrins tillväxt är global och inte regional. Just i Europa är den ökade ekonomiska stabiliteten förklaringen varför och den typ av möten som ökar mest är de interna mötena. Företag väljer allt mer att satsa på utbildningar för nyanställda, dels för att rusta dem för kommande arbetsuppgifter men även för att introducera dem i organisationskulturen.  Med ökad mötesbudget kan företag priorietera face-to-face möten i stället för virtuella möten.

Fler möten innebär ökat tryck på hotell- och konferensanläggningar och färre lokaler förväntas stå tomma under nästa år. Anläggningar satsar därför på upprustning och på nya lokaler. Priserna förväntas öka något men då framför allt på hotellrum.

Undersökningen visar också att tekologi forsätter att ha en stor påverkan på mötesindustrin och appar utvecklas hela tiden för att hjälpa företag att uppnå resultat. Det blir med apparnas hjälp enklare att kommunicera med mötesdeltagare, engagera dem samt utvärdera mötet i efterhand.

Kul utveckling tycker vi – så klart! På Poppice söker, jämför och bokar du lediga mötesrum direkt, vilket gör att du alltid kan få tag i ett mötesrum med kort varsel.