Mer om den växande mötesindustrin

Igår länkade vi till Travel News artikel om den växande mötesindustrin och undersökningen som ligger till grund för artikeln är American Express: 2016 Global Meetings and Events Forecast. Den har vi så klart kikat lite närmre på! Till skillnad från tidigare år visar undersökningen att mötesindustrins tillväxt är global och inte regional. Just i Europa är […]

November 20, 2015

Igår länkade vi till Travel News artikel om den växande mötesindustrin och undersökningen som ligger till grund för artikeln är American Express: 2016 Global Meetings and Events Forecast. Den har vi så klart kikat lite närmre på!

Till skillnad från tidigare år visar undersökningen att mötesindustrins tillväxt är global och inte regional. Just i Europa är den ökade ekonomiska stabiliteten förklaringen varför och den typ av möten som ökar mest är de interna mötena. Företag väljer allt mer att satsa på utbildningar för nyanställda, dels för att rusta dem för kommande arbetsuppgifter men även för att introducera dem i organisationskulturen.  Med ökad mötesbudget kan företag priorietera face-to-face möten i stället för virtuella möten.

Fler möten innebär ökat tryck på hotell- och konferensanläggningar och färre lokaler förväntas stå tomma under nästa år. Anläggningar satsar därför på upprustning och på nya lokaler. Priserna förväntas öka något men då framför allt på hotellrum.

Undersökningen visar också att tekologi forsätter att ha en stor påverkan på mötesindustrin och appar utvecklas hela tiden för att hjälpa företag att uppnå resultat. Det blir med apparnas hjälp enklare att kommunicera med mötesdeltagare, engagera dem samt utvärdera mötet i efterhand.

Kul utveckling tycker vi – så klart! På Poppice söker, jämför och bokar du lediga mötesrum direkt, vilket gör att du alltid kan få tag i ett mötesrum med kort varsel.