Onlineskolan: första upplagan i samarbete med Annemarie Gubanski

Välkommen till nylanserade Onlineskolan! Här lär du dig att sälja dina tomma möteslokaler på nätet. Varje upplaga av Onlineskolan kommer ske i samarbete med olika personligheter i branschen som ger sina tips och idéer kring försäljning online. Glöm inte att anmäla dig, nu kör vi! Annemarie Gubaniski är revenue management expert och grundare av Taktikon. Annemarie är ett […]

February 26, 2016

Header till onlineskolan_liten

Välkommen till nylanserade Onlineskolan! Här lär du dig att sälja dina tomma möteslokaler på nätet. Varje upplaga av Onlineskolan kommer ske i samarbete med olika personligheter i branschen som ger sina tips och idéer kring försäljning online. Glöm inte att anmäla dig, nu kör vi!

Annemarie Gubaniski är revenue management expert och grundare av Taktikon. Annemarie är ett välkänt namn inom branschen och har lång erfarenhet av att hjälpa hotell- och konferensanläggningar med synsätt och verktyg inom revenue management.

Här är Annemaries första tips för att lyckas med försäljningen online.

1. Våga!
Som alltid när det kommer nya kanaler och möjliga vägar till försäljning är det viktigt att våga. Våga prova dig fram för att se vad som händer. Våga bli din egen revenue manager och prissätt utifrån din beläggning. Sätt en standard för de kommande två månaderna men var inte rädd för att gå in och ändra om du ser att du har en lugn vecka, dag eller förmiddag framför dig då du vill fylla dina rum.

2. Var inte rädd att visa dina priser!
Konferenspriserna blir allt mer öppna. Utvecklingen går att jämföra med den på hotellsidan där priserna ändrats från att vara dolda till att idag vara helt publika. Där har både anläggningar och gäster vant sig att jämföra priser, läge och kvalité. Du får nu en chans att jämföra dig med dina konkurrenter! I likhet med alla produkter som säljs på kanaler där kunden har möjlighet att jämföra, har du som anläggning nu en möjlighet att sticka ut. Marknadsför din anläggning korrekt, beskriv din anläggning på ett mer säljande sätt och se till att du har bra bilder som stödjer dina produkter.

3. Ökad synlighet ger ökade dina chanser
I likhet med branscherna med hotell, flyg och tåg kan du använda olika distributionskanaler för att öka synlighet. Fler distributionskanaler ger möjlighet att sälja till fler kunder som alltså kan leda till fler affärer och det, i sin tur kan ge mer pengar. Tänk på att det även är mycket viktigt att inte sälja ett specifikt rum, så att ni inte låser en specifik lokal. Det är viktigt med flexibilitet så att ni kan se till att ni optimerar tillgänglighet på bästa möjliga sätt.

Lycka till!
/Annemarie Gubanski och gänget på Poppice

 

Anmälan till Onlineskolan

För fler tips och idéer kring försäljning på nätet och utförligare texten, anmäl dig till Onlineskolan här! Onlineskolan är gratis och webbaserad. Håll utkik i mejlboxen efter nästa upplaga!