POPPICE TIPSAR!

TIPS FÖR EFFEKTIVA MÖTEN! Hur gör man möten effektiva? Effektiva möten är ofta (alltid?) roligare möten! Det kan vara svårt men som med allt annat så krävs det fokus, träning och kontinuitet! Det finns några snabba tips för att bli effektiva som vi gärna delar med oss av: Skicka ut en skriftlig agenda i god […]

April 11, 2017

TIPS FÖR EFFEKTIVA MÖTEN!

Hur gör man möten effektiva? Effektiva möten är ofta (alltid?) roligare möten!

Det kan vara svårt men som med allt annat så krävs det fokus, träning och kontinuitet! Det finns några snabba tips för att bli effektiva som vi gärna delar med oss av:

  1. Skicka ut en skriftlig agenda i god tid innan mötet så deltagare har möjlighet att komma förberedda.
  2. Se till att ”rätt” personer är inbjudna och har tackat ja. Ett möte där beslut skall tas utan att en beslutsfattare finns på plats är exempelvis inte effektivt.
  3. Hantera mötet aktivt med hjälp av klockan!
  4. Använd en parkeringsplats för bra idéer som uppkommer i mötet men som inte hör till det aktuella ämnet. Följ upp på dessa punkter vid ett senare tillfälle.
  5. Förankra viktiga idéer och beslutspunkter hos mötesdeltagare innan mötet.
  6. För anteckningar med penna i en snygg anteckningsbok. Du blir mer fokuserad och andra deltagare ser att du faktiskt deltar i mötet (och inte kollar av mail i din telefon..)
  7. Följ upp på viktiga punkter i ett möte, gärna samma dag men senast dagen efter! Det räcker med ett snabbt telefonsamtal eller ett email och du kommer göra ett kanonbra intryck på de andra deltagarna.

Med små enkla taktiker som dessa blir möten effektiva, både kortare i tid och mer givande för alla deltagare.

På Poppice gillar vi effektiva möten i fina och inspirerande mötesrum. Hos oss hittar, jämför och bokar du ditt nästa mötesrum och får bekräftelse direkt i siten. Vi finns både i Stockholm och Göteborg och har det absolut vassaste utbudet. Prova oss!